04/dec
WE ACT
Published in post

Varför ska vi samlas?

Vi här på We Act Sweden arbetar just nu för fulla hus på att få till stånd en fantastisk kväll på Moriskan med några av Malmös bästa musiker! I vår kommunikation utåt lyfter vi så klart fram de fantastiska artister som är med denna kväll och spelar då vi är många som uppskattar deras musik – men det är inte bara därför vi ska samlas.

 

De pengar vi får in på biljetterna kommer stödja vår verksamhet – som är en viktig verksamhet, där människor på flykt kommer få varm mat, torra kläder, förnödenheter och sjukvårdshjälp. Just nu är vi på Lesbos där det fortfarande kommer tusentals personer varje dygn. Det politiska landskapet är ombytligt och om dom stoppar flykt strömmen på ett ställe så kommer den uppstå på ett annat ställe. Anledningen till att människor flyr har inte försvunnit och människor på flykt har inga val utan måste fortsätta fly. Vi kommer flytta dit behoven finns. Men det är inte bara därför vi ska samlas.

 

Detta är en exceptionell situation under vår livstid. Politiken är splittrad, Europas befolkning är splittrad och vägen framåt är osäker. Människor lider, terrorn skrämmer och politiska ord är hårda – och vi är många som känner oss hjälplösa i detta. Det är därför vi ska samlas. Vi ska samlas för att känna att vi är många som känner något, många som vill våra medmänniskor väl och många som vill bidra på något sätt.

 

Därför ska vi samlas som människor, vi ska samla pengar för att göra en långsiktig skillnad samt dela detta genom tal och musik – och vara en del av något gemensamt. Det är därför våra volontärer på Lesbos går upp varje morgon, det är därför vi här arbetar hårt för att få ihop galakvällen, det är därför ni är många som redan har köpt biljetter och det är därför några av Malmös bästa musiker kommer spela denna kväll.

 

För att tillsammans är vi många och under en kväll är vi en del av något bra som kommer göra skillnad.

 

Köp biljetter!

 

Vänliga hälsningar

We Act Sweden

 

WE ACT
”Man borde göra något”. Hur många gånger har man inte tänkt den tanken? Och hur många gånger har det slutat vid den tanken? Vi är ett gäng privatpersoner som tröttnade på att bara tänka. Istället drog vi igång tre olika hjälpprojekt, med syfte att på olika sätt stötta och hjälpa de människor som i dag flyr till Europa. När samhället ser ut som det gör i dag, tycker vi att det är viktigt att visa var vi står och vad vi tror på, nämligen medmänsklighet och omtanke. En gemensam tanke genomsyrar vårt arbete – vi vill göra något och inte stå på sidan och titta på.
http://www.refugeegala.se

Comments are closed.

Scroll to Top