07/dec
WE ACT
Published in post

Vad händer med pengarna?

En relevant och viktig fråga som många säkert vill ha svar på är hur vår organisation med WE ACT Sweden fungerar. Jag ska här försöka svara på några av de frågor som ni säkert undrar över!

Vad är det jag skänker pengar till?

WE ACT Sweden arbetar just nu nere på Lesbos med ca 40 väl koordinerade volontärer. Vi jobbar med allt ifrån att laga mat till människor på flykt till att rensa upp på stränder och vägar och engagera den lokala befolkningen i arbetet. En stor del av vårt arbete består av att laga mat, vi har en enorm kapacitet och kan från vårt containerkök servera varm och näringsrik mat dygnet runt. Vi har även lager med kläder och skor och har planer på att öppna en tvätteriverksamhet där vi tar hand om skitiga, blöta kläder och ser till att dessa inte behöver slängas utan kan återanvändas.

Vad finns det för administrativa kostnader? Går verkligen alla pengar till ändamålet?

Som det ser ut just nu så har vi väldigt få kostnader utöver inköp av råvaror till mat. Det som behövs utöver det är hyrbil där vi kan köra ut maten till de olika utlämningsställena och kostnad för lager till råvaror och kläder. Alla våra volontärer betalar själva för sitt uppehälle. Styrelserna tar inget arvode för sitt arbete. Så, ni kan vara 100% säkra på att pengarna hamnar precis där de ska!

Hur ser framtiden ut?

Svår fråga, då det är en enormt föränderlig värld med olika regler från dag till dag så kan vi inte med säkerhet svara på det. Det vi kan säga är att vi kommer att finnas där vi behövs. Vare sig det är på Lesbos, Balkan eller i Kurdistan – vi ska finnas där för människor i nöd.

Biljetterna till galan kostar 250:- Vad räcker det till?

Vi har lyckats med att optimera kostnaderna för vår supersmarriga veganska gryta till 25 cent, ca 2,50 kr så din biljett räcker till 100 portioner mat på Lesbos. Helt fantastiskt!

Har ni fler frågor till oss? Ställ dem gärna i kommentarsfältet eller maila till anna-karin@refugeegala.se

Hoppas att ni kommer och stödjer vårt arbete – det kommer att bli en magisk kväll på Moriskan!

Kärlek från

Anna-Karin Persson – Projektledare WE ACT och ordförande i Act to change

Köp biljetter!
WE ACT
”Man borde göra något”. Hur många gånger har man inte tänkt den tanken? Och hur många gånger har det slutat vid den tanken? Vi är ett gäng privatpersoner som tröttnade på att bara tänka. Istället drog vi igång tre olika hjälpprojekt, med syfte att på olika sätt stötta och hjälpa de människor som i dag flyr till Europa. När samhället ser ut som det gör i dag, tycker vi att det är viktigt att visa var vi står och vad vi tror på, nämligen medmänsklighet och omtanke. En gemensam tanke genomsyrar vårt arbete – vi vill göra något och inte stå på sidan och titta på.
http://www.refugeegala.se

Comments are closed.

Scroll to Top