07/dec
WE ACT
Published in post

Stöd till lokalbefolkningen!

Lokalbefolkningen på Lesbos levde nästan uteslutande på sin turistnäring som nu helt slagits ut på grund av att Lesbos blivit en av de stora mottagningsöarna för människor på flykt. Så vad vi gör på plats nu för att stödja lokalt är flera saker.

I fredags var volontärerna varit ute på några klippiga och obevakade stränder för att städa och plocka upp flytvästar, kläder, skräp och allt annat som samlas på stränderna och allt som går återvinns på bästa sätt. Det serveras också varm mat varje dag och alla råvaror köps först och främst in hos lokala bönder, och efter det från lokala grossister allt för att stödja hela området.

Cleaning Lesvos

Våra fina volontärer hjälper till med att rensa upp allt skräp längs med vägarna och på stränderna!

De som bor här har det svårt och det finns spänningar där lokalbefolkningen kan känna att det finns 80 organisationer här för att stödja flyktingarna men ingen hjälper dom. Vi försöker göra allt vi kan för att bygga broar och stödja så mycket det går. Vi har till exempel varit på några av skolorna här och pratat. Vi kommer också komma en dag i veckan till en skola här och laga mat då inga barn får mat i skolan utan får ta med hemifrån och vi kommer även försöka ordna lite aktiviteter för barnen. Allt för att hjälpa och skapa ett bättre fungerande samarbete på hela ön. Det känns viktigt, avslutar Kurdawan.

12345533_1496627377334368_8566210018069058929_n

 

Våra volontärer försöker jobba och hjälpa så mycket dom kan på flera sätt för att skapa ett hållbart sammanhang och långsiktig verksamhet för hela situationen på Lesbos – otroligt viktigt!

Läs vidare

Lägesrapport
Flyktingströmmen och Turkiet

Hjälp oss gärna med ett bidrag till vår verksamhet!

Swisch: 123 056 70 16

Bankkonto Swedbank: 8214-9 944 739 802-6

Köp biljetter!
WE ACT
”Man borde göra något”. Hur många gånger har man inte tänkt den tanken? Och hur många gånger har det slutat vid den tanken? Vi är ett gäng privatpersoner som tröttnade på att bara tänka. Istället drog vi igång tre olika hjälpprojekt, med syfte att på olika sätt stötta och hjälpa de människor som i dag flyr till Europa. När samhället ser ut som det gör i dag, tycker vi att det är viktigt att visa var vi står och vad vi tror på, nämligen medmänsklighet och omtanke. En gemensam tanke genomsyrar vårt arbete – vi vill göra något och inte stå på sidan och titta på.
http://www.refugeegala.se

Comments are closed.

Scroll to Top