Wildie

Wildie

Artist

Wildie är historien om en röst. Den känsligaste, mest längtansfulla men också starkaste röst ni hört i svensk musik sedan Totta Näslund senast tog ton. Anders Thorén, sångaren i Wildie har den där rösten, en på hundra. Det finns blues där, det finns soul. Det är en röst som tar dig till Austin, till Havanna och Nashville.

Wildie är också historien om ett möte som leder till nya möten. Om två goda vänner, som spelat tillsammans i oräkneliga konstellationer genom åren. 2014 bildade Anders Thorén tillsammans med Rasmus Svensson Wildie. Rasmus, som till vardags spelar trummor med Tingsek men är en briljant gitarrist och producent, såg kvaliteten i Anders Thoréns kompositioner och tillsammans hittade de hem.

Debutskivan, Lost and Gone, en samling gnistrande sånger och en resa från 1970 till nu, släpptes för mindre än ett år sedan på skivbolaget Rootsy och ekar logiskt nog av Roy Orbison, Neil Young, Rufus Wainwright, och Jackson Browne.

Efter att bandet förstärkts med en gammal och en ny vän, Marcus Rostedt på trummor och Peter Antonsson på bas, har musiken fått börja röra på sig mer åt det håll den själv vill. Ett nytt album är i vardande men nu är Wildie inte längre två människors vision utan ett band. Transformationen från att bygga en skiva till att fånga musiken i nuet, live har börjat.

 

 

Köp biljetter!