16/okt
WE ACT
Published in post

Wildie – Man ångrar inte det man gör, utan det man inte gör!

Att lyssna på Wildie är som att öppna en dörr bakåt i tiden, med musik som påminner om hur rock och blues brukade låta när den var som bäst. Bandet bildades 2014 av musikerduon Anders Thorén och Rasmus Svensson.

 

Lost and Gone, bandets debutalbum, släpptes i 2015 och är en klar hyllning till några av historiens mest begåvade musiker. Samtidigt har den en ton och energi som är omisskänneligt modern.

 

Med två nya medlemmar i gruppen – Marcus Rostedt och Peter Antonsson – jobbar bandet nu på ett nytt album.

 

Wildie är ett av de band som ska spela på WE ACTs insamlingsgala den 28 oktober, för att hjälpa oss samla in pengar till vårt projekt i Kurdistan. Anders Thorén gick med på att göra en intervju, för att beskriva bandets utvecklande musik och deras syn på flyktingkrisen.

 

WE ACT: Sen ert debutalbum Lost and Gone släpptes har ni utökats med två nya medlemmar. Har detta påverkat ert sound, och i så fall på vilket sätt?

Anders Thorén: Ja, en hel del. När vi spelade in första skivan så var vi bara två, så då fick vi först spela in sång och gitarr och sen lägga på alla andra instrument efteråt. Nu spelade vi istället in sång, piano, bas, gitarr och trummor på en gång. Det gör ju att soundet blir mer ”live-igt” och förhoppningsvis mer levande. Målet var också att det inte skulle ta för lång tid. Vi spelade in skivan på fyra dagar i stort sett.

 

W: Kan ni dela med er av någonting intressant om er som band som de flesta kanske inte känner till?

 

A: Det är nog inte alla som känner till att flera av låtarnas texter skrivs av en icke-musiker, en bibliotekarie som roar sig med att slänga in anspelningar från populärkultur till finkultur.

 

W: Kan de som kommer till galan förvänta sig några låtar från ert uppkommande album?

A: Jajemensan! Det kommer bli både gammalt och nytt.

 

W: Flyktingkrisen har berört många djupt. Hur har ni reagerat på utvecklingen?

A: Jag kan bara tala för mig själv, men som boende i Simrishamns kommun, som var en av de kommuner som tidigt tog emot många flyktingar, så har man faktiskt överraskats av alla vollontära krafter som finns, och som nästan slåss om att få hjälpa till.

 

Utveckligen går självklart åt fel håll, men någonstans måste man också se till det goda i samhället för att inte totalt överväldigas av all negativitet.

 

W: Vad fick er att vilja spela på WE ACTs insamlingsgala?

 

A: Allt som görs, hörs och syns är bra. Kanske kan man säga att man predikar för de redan frälsta, men många olika band drar kanske en bred publik vilket kan ge budskapet en större spridning.

 

W: Vad skulle ni vilja säga till de som funderar på att komma till galan, men som inte har bestämt sig än?

 

A: Man ångrar inte det man gör, utan det man inte gör.

 

Om du vill höra Wildie spela live, och samtidigt hjälpa oss hjälpa andra, kan du köpa din biljett till galan på tickster.com

WE ACT
”Man borde göra något”. Hur många gånger har man inte tänkt den tanken? Och hur många gånger har det slutat vid den tanken? Vi är ett gäng privatpersoner som tröttnade på att bara tänka. Istället drog vi igång tre olika hjälpprojekt, med syfte att på olika sätt stötta och hjälpa de människor som i dag flyr till Europa. När samhället ser ut som det gör i dag, tycker vi att det är viktigt att visa var vi står och vad vi tror på, nämligen medmänsklighet och omtanke. En gemensam tanke genomsyrar vårt arbete – vi vill göra något och inte stå på sidan och titta på.
http://www.refugeegala.se

Comments are closed.

Scroll to Top