19/okt
WE ACT
Published in post

Elever vid Tillskärarakademin leder projekt för flyktingar!

I november 2015 åkte Solin Chaomar och Elevira Midbrand ner till Lesbos för att stödja WE ACT Swedens humanitära arbete där. Nu engagerar de sig på hemmaplan.

Solin och Elevira är båda studenter vid Tillskärarakademin i Malmö. Nu driver de ett projekt i skolans lokaler. Nyanlända människor ska skapa en kollektion tillsammans med en grupp skånska designers. Kollektionen ska visas på WE ACTs välgörenhetsgala den 28 oktober, för att sen auktioneras ut. Intäkterna ska stödja WE ACTs kommande projekt i Kurdistan.

 

2016-09-28-17-03-34

Det är inte första gången Solin och Elevira använder sin utbildning för att hjälpa andra. Med det egna märket Lilo och Lili har de tidigare designat och skickat barnklänningar till Loki i Kenya.

Deras nya projekt ligger Solin, som själv har sitt ursprung från Kurdistan, särskilt nära om hjärtat. Tillsammans hoppas de kunna bidra till att WE ACTs arbete i området får genomslag.

 

Köp din biljett till galan här, studenter kommer in till ett extra bra pris!

 

 

WE ACT
”Man borde göra något”. Hur många gånger har man inte tänkt den tanken? Och hur många gånger har det slutat vid den tanken? Vi är ett gäng privatpersoner som tröttnade på att bara tänka. Istället drog vi igång tre olika hjälpprojekt, med syfte att på olika sätt stötta och hjälpa de människor som i dag flyr till Europa. När samhället ser ut som det gör i dag, tycker vi att det är viktigt att visa var vi står och vad vi tror på, nämligen medmänsklighet och omtanke. En gemensam tanke genomsyrar vårt arbete – vi vill göra något och inte stå på sidan och titta på.
http://www.refugeegala.se

Comments are closed.

Scroll to Top